Search Topics....

Friday, October 6, 2017

HSST COMPUTER SCIENCE ONLINE MODEL TEST

......,,,,,,,,Be prepared for first Online Model Test......,

Test based on our previous sessions

Those who scores below 30 Will be expelled from this group.

Those who don't take the exam also will be removed.

Cut off Marks 30

Sunday, October 1, 2017

Online HSST Computer Science Exam Study Group

Wish to join the study group  ?
  • Please leave your Mobile Number with Name to WhatsApp Number 7012853532 (  Group Admin )
  • Previous Sessions can be accessed from our official Blog
  • You can follow this blog to receive the discussions in your email...

https://hsstcomputers.blogspot.in/

Saturday, September 30, 2017

HSST EXAM Orientation & WhatsApp Group Get together

Orientation Programme @ Sunday ( 01/10/2017 )
------------------------
1. HSST Syllabus Discussion
2. Importance of GK and Current Affairs
3. Arranging Best Faculties for Coaching
4. Online Virual Class room
5. model Question Preparation
6. Smooth Running of WhatsApp Group
7. Periodic Get together..
8. Buying Reference Books
9. UGC NET

All are welcome

Admins

Tuesday, September 26, 2017

HSST Computer Science / Application


Q.The operation which is not considered a basic operation of relational algebra is
(A)    Join.                                               (B)    Selection.
 (C)    Union.                                           (D)    Cross product.

Answer: A
An SQL join clause combines columns from one or more tables in a relational database. It creates a set that can be saved as a table or used as it is. AJOIN is a means for combining columns from one (self-table) or more tables by using values common to each.

Q1. ER modelling technique is
a.tree structure
b.top down
c.bottom up
d. right left approach

Answer : b.top down
A graphical technique for understanding and organizing the data independent of the actual database implementation


Q2. The descriptive property possessed by each entity set is _________ .
a) Entity
b) Attribute
c) Relation
d) Model

Answer:  b) Attribute

Monday, September 25, 2017

HSST Computer Science Exam Preparation Online

Discussion: 25/09/2017 : Network : Protocol : Network Devices:VIRUS

Q. Binary Huffman coding is a
a) Prefix condition code
b) Suffix condition code
c) Both of the mentioned
d) None of the mentioned

Answer: A

Q1.First computer virus is known as

(a) Rabbit
(b) Creeper Virus
(c) Elk Cloner
(d) SCA Virus


Answer: b


Q2). The technique of temporarily delaying outgoing acknowledgements so that they can be hooked on to the next outgoing data frame is called -------------

A) piggybacking.
B)cyclic redundancy check.
C) code repeat check.
D) none of the above

Answer: A


Q3.Network device belong at the OSI physical layer


a) repeater b) router c) switch d) bridge

Answer: a


Q4. The default port number used for HTTP is__________.

A. 22
B. 80
C. 443
D. 110

Answer: B

If the plain text is ABCABA , then what will be the code for A,B & C in Huffman codding,
 1.A =1 B=0 C=11
2. A =1 B=0 C=10
3. A =0 B=1  C=11
4. A =0 B=10  C=11

Answer: 4



More Questions and Discussion...

Tuesday, September 19, 2017

GK , Current Affairs , Constitution etc

MODULE IX(a) SALIENT FEATURES OF INDIAN CONSTITUTION
Salient features of the Constitution - Preamble- It
s significance and its place in the
interpretation of the Constitution.
Fundamental Rights - Directive Principles of State
Policy - Relation between Fundamental
Rights and Directive Principles - Fundamental Dutie
s.
Executive - Legislature - Judiciary - Both at Union
and State Level. - Other Constitutional
Authorities.
Centre-State Relations - Legislative - Administrati
ve and Financial.
Services under the Union and the States.
Emergency Provisions.
Amendment Provisions of the Constitution.
MODULE IX (b) SOCIAL WELFARE LEGISLATIONS AND PROGR
AMMES
Social Service Legislations like Right to Informati
on Act, Prevention of atrocities against Women
& Children, Food Security Act, Environmental Acts e
tc. and Social Welfare Programmes like
Employment Guarantee Programme, Organ and Blood Don
ation etc.
MODULE X (a) RENAISSANCE IN KERALA
TOWARDS A NEW SOCIETY
Introduction to English education - various mission
ary organisations and their functioning-
founding of educational institutions, factories, pr
inting press etc.
EFFORTS TO REFORM THE SOCIETY
(A)
Socio-Religious reform Movements
SNDP Yogam, Nair Service Society, Yogakshema Sabha,
Sadhu Jana Paripalana Sangham, Vaala
Samudaya Parishkarani Sabha, Samathwa Samajam, Isla
m Dharma Paripalana Sangham,
Prathyaksha Raksha Daiva Sabha, Sahodara Prasthanam
etc.
(B)
Struggles and Social Revolts
Upper cloth revolts.Channar agitation, Vaikom Sathy
agraha, Guruvayoor Sathyagraha, Paliyam
Sathyagraha. Kuttamkulam Sathyagraha, Temple Entry
Proclamation, Temple Entry Act
.Malyalee Memorial, Ezhava Memorial etc.
Malabar riots, Civil Disobedience Movement, Abstent
ion movement etc.
ROLE OF PRESS IN RENAISSANCE
Malayalee, Swadeshabhimani, Vivekodayam, Mithavadi,
Swaraj, Malayala Manorama,
Bhashaposhini, Mathnubhoomi, Kerala Kaumudi, Samada
rsi, Kesari, AI-Ameen, Prabhatham,
Yukthivadi, etc
AWAKENING THROUGH LITERATURE
Novel, Drama, Poetry,
Purogamana Sahithya Prasthanam, Nataka Prashtanam,
Library
movement etc
WOMEN AND SOCIAL CHANGE
Parvathi Nenmenimangalam, Arya Pallam, A V Kuttimal
u Amma, Lalitha Prabhu.Akkamma
Cheriyan, Anna Chandi, Lalithambika Antharjanam and
others
LEADERS OF RENAISSANCE
Thycaud Ayya Vaikundar, Sree Narayana Guru, Ayyan K
ali.Chattampi Swamikal, Brahmananda
Sivayogi, Vagbhadananda, Poikayil Yohannan(Kumara G
uru) Dr Palpu, Palakkunnath Abraham
Malpan, Mampuram Thangal, Sahodaran Ayyappan, Pandi
t K P Karuppan, Pampadi John Joseph,
Mannathu Padmanabhan, V T Bhattathirippad, Vakkom A
bdul Khadar Maulavi, Makthi Thangal,
Blessed Elias Kuriakose Chaavra, Barrister G P Pill
ai, TK Madhavan, Moorkoth Kumaran, C.
Krishnan, K P Kesava Menon, Dr.Ayyathan Gopalan, C
V Kunjuraman, Kuroor Neelakantan
Namboothiripad, Velukkutty Arayan, K P Vellon, P K
Chathan Master, K Kelappan, P. Krishna
Pillai, A K Gopalan, T R Krishnaswami Iyer, C Kesav
an. Swami Ananda Theerthan , M C
Joseph, Kuttippuzha Krishnapillai and others
LITERARY FIGURES
Kodungallur Kunhikkuttan Thampuran, KeralaVarma Val
iyakoyi Thampuran, Kandathil
Varghesc Mappila. Kumaran Asan, Vallathol Narayana
Menon, Ulloor S Parameswara Iyer, G
Sankara Kurup, Changampuzha Krishna Pillai, Chandu
Menon, Vaikom Muhammad Basheer.
Kesav Dev, Thakazhi Sivasankara Pillai, Ponkunnam V
arky, S K Pottakkad and others
MODULE X (b) GENERAL KNOWLEDGE AND CURRENT AFFAIRS
General Knowledge and Current Affairs
NOTE: - It may be noted that apart from the topics
detailed above, questions from
other topics prescribed for the educational qualifi
cation of the post may also appear
in the question paper. There is no undertaking that
all the topics above may be
covered in the question paper.